Laxpett med wasabidipp

3 röster
40 min
4

Laxspett med röd paprika, ingefära och citrongräs. Serveras med fräsch grönsallad och wasabidipp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Beaujolais Villages 2011 Artikelnummer 5003 Frankrike
Kul att bjuda på rött vin till lax. Inte alla röda klarar det, men syran i Beaujolais fixar biffen - eller i det här fallet laxen.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g laxfilé
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 röda paprikor
  • 8 stjälk citrongräs
  • 2 msk sesamfrön
  • sallad, till servering

Salladsdressing

  • vitvinsvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • färska bär (efter smak)

Wasabidipp

  • 2,5 dl lättkvarg
  • 1 msk wasabi
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta 200 gram lax per person, och skär i jämna kuber.
  2. Skär paprikan i större bitar.
  3. Varva lax och paprika, och trä detta på citrongrässtjälkarna.
  4. Blanda fisksås, finriven ingefära och finhackad chili. Låt spetten marinera en liten stund.
  5. Strö på sesamfrön, och sätt sedan i ugnen på 180 grader i 10 min.
  6. Serveras med grönsallad.
  7. Wasabidipp
    Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
17 april 2014