Halstrad röding med zucchini, fänkål och vitvinssås

6 röster
30 min
2
Halstrad röding med zucchini, fänkål och vitvinssås
Foto: Filip Poon

Lyxig och lättlagad rätt med röding och vitvinssås med krispig fänkål och zucchini.  Servera gärna med pressad potatis eller ris.

Visa mer
30 min
2

Du behöver

  • 2 rödingfiléer, med skinn
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g spenat, färsk
  • 1 kruka dill, hackad
  • olja

Vitvinssås

  • 1 schallottenlök, skivad
  • 3 dl vitt vin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • smör till stekning
  • citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Vitvinssås
    Fräs schalottenlöken i smör i en kastrull tills den mjuknat. Häll på vinet och låt det koka ner tills en tredjedel återstår.
  2. Tillsätt buljongtärning och vattnet, låt koka i 3-4 minuter. Häll på grädden och koka ytterligare 2-3 minuter, smaka av med salt och citronsaft.
  3. Med en potatisskalare eller mandolin, hyvla ner zucchinin i långa remsor. Skär fänkålen i tunna skivor.
  4. Fräs allt i en stekpanna på medelvärme tills det mjuknat något, ca 1 minut. Tillsätt spenaten, salta och vänd runt. Salta lätt. Olja och salta fisken, Stek rödingen med skinnsidan ner på medelhög värme i ca 3 minuter, vänd och stek ytterligare 2 minuter.
  5. Blanda grönsakerna med såsen. Servera på tallrik med den stekta fisken. Strö över hackad dill och njut!
22 juli 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept