Halstrad havskräfta med örter och vitlök

Halstrad havskräfta med örter och vitlök
Frida Ronge
Frida Ronge

Halstrad havskräfta med örter och vitlök

5 ingredienser

20 m

Gör helgen extra lyxig och njut av halstrade havskräftor med örter och vitlök. Det är både enkelt och riktigt gott!
På bilden serveras havskräftan med en ljuvlig risotto - recept hittar du här
och även en friterad kyckling, recept på Fridas friterade kyckling hittar du här

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 kräftor, hela och råa delade på hälften
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk blandade örter, hackade (t.ex. persilja, dill eller koriander)
  • ca 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Ta bort strängen från havskräftorna och knäck klorna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda vitlök, örter och olivolja.
  4. Lägg kräftorna i en form och bred på örtblandningen.
  5. Baka kräftorna i ugnen i ca 2-3 minuter tills köttet är vitt.