Hälleflundra med beurre blanc, caviar och gurka

26 röster
4
Hälleflundra med beurre blanc, caviar och gurka
Foto: TV4

Tärnade grönsaker med ugnsbakad hälleflundra toppas med en smakrik skummad sås och caviar. Servera som mellanrätt eller en del av en större meny.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g hälleflundra
  • 1 dl fiskfond
  • 1 dl kycklingfond
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 200 g smör
  • 4 msk mjölk
  • 2 msk soja
  • salt
  • peppar
  • tabasco
  • 1 gurka
  • 1 blekselleri
  • 40 g caviar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka ihop fiskfond, kycklingfond och vitvinsvinäger till ca hälften av mängden är kvar.
  2. Mixa i smör, soja och mjölk och smaka av med salt, peppar och tabasco.
  3. Skala och tärna gurka i små bitar.
  4. Tärna blekselleri och blanchera i kokande vatten i ca 1 min och kyl ner.
  5. Skär fisken i ca 70 g bitar och lägg på en plåt med lite olja och tillaga i ugn på ca 120 grader till en innertemperatur på 42 grader.
  6. Värm och mixa såsen innan servering.
  7. Lägg gurka och blekselleri i botten (kallt) lägg sedan den varma fisken på grönsakerna. Slå över den skummade såsen och toppa det hela med caviar.
29 december 2018

Laddar fler recept...