Tarte flambée - minipizzor

Tarte flambée - minipizzor
Foto: Ingvar Eriksson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Tarte flambée - minipizzor

7 ingredienser

Den så kallade alsacepizzan har stått modell för dessa munsbitar.

Tartarna passar bra tillsammans med

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

och

Laxbollar med rostad mandel

.

Håkans vintips
Gustave Lorenz Riesling Réserve, 2009, art.nr. 22257, 89 kr eller
Pongracz Rosé (mousserande), art.nr. 7700, 139 kr

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • smör, till stekning
  • rosmarin, några kvistar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 100 g pizzadeg, hemgjord eller köpt
  • 1-2 msk crème fraîche + 1 msk till servering
  • 75 g gruyèreost, riven (eller annan smakrik ost)

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i skivor. Stek den mjuk i smör tillsammans med lite rosmarin och cayennepeppar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pizzadegen och skär i 12 rektanglar.
  3. Bred på ett tunt lager creme fraiche. Blanda osten med löken och fördela på bitarna. Gratinera i ca 15 minuter till fin färg.
  4. Servera med litet blad rosmarin och en klick creme fraiche.