Tarte flambée - minipizzor
Tarte flambée - minipizzor
7 ingredienser
Den så kallade alsacepizzan har stått modell för dessa munsbitar.
Tartarna passar bra tillsammans med
Friterade potatisskal med pepparrotsdipp
och
.
Håkans vintips
Gustave Lorenz Riesling Réserve, 2009, art.nr. 22257, 89 kr eller
Pongracz Rosé (mousserande), art.nr. 7700, 139 kr
Ingredienser
- 2 rödlökar
- smör, till stekning
- rosmarin, några kvistar
- 1 krm cayennepeppar
- 100 g pizzadeg, hemgjord eller köpt
- 1-2 msk crème fraîche + 1 msk till servering
- 75 g gruyèreost, riven (eller annan smakrik ost)
Gör så här
- Skala och skär rödlöken i skivor. Stek den mjuk i smör tillsammans med lite rosmarin och cayennepeppar.
- Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pizzadegen och skär i 12 rektanglar.
- Bred på ett tunt lager creme fraiche. Blanda osten med löken och fördela på bitarna. Gratinera i ca 15 minuter till fin färg.
- Servera med litet blad rosmarin och en klick creme fraiche.