Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp
Foto: Ingvar Eriksson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

10 ingredienser

För att få lite storlek på skalen är det bäst att använda bakpotatis.

Potatisskalen passar gott tillsammans med

Laxbollar med rostad mandel

och

Tarte flambée

.

Håkans vintips: Dr L Riesling, Anna di Codorníu eller Tio Pepe.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • olja, till fritering
  • salt

Pepparrotsdipp:

  • 1 burk Kesella [250 g]
  • 2-3 msk färsk pepparrot, finriven
  • 3 tsk citron, pressad
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Servering:

  • smörgåspapper

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt.
  2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.
  3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.
  4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
  5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.