Hummersallad

Hummersallad
Foto: TV4
10

Du behöver

  • 5 st humrar, kokta
  • Blandade sallader tex frisse, ruccola, miniroman, minimangold, mizuna
  • 100 g bacon, strimlad knaperstekt
  • 50 g pistagemandel, rostade
  • 50 g pinjekärnor, rostade
  • 50 g gula russin

Sås

  • 1 st ägg
  • 1 msk dijon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kycklingbuljong, koncentrat
  • 2 msk parmesan, riven
  • 2 dl neutral olja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Humrarna klyvs och skalas.
  2. Skölj salladsbladen.
  3. Sås
    Ägg, dijon, vitlöksklyftan, honung, vitvinsvinäger, kycklingbuljong och riven parmesan mixas slätt.
  4. Häll långsamt i 2 dl neutral olja så en emulsion bildas.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera hummern på salladsbladen. Toppa med knaperstekt bacon och såsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept