• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grönkålssallad med granatäpple

Grönkålssallad med granatäpple
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Grönkålssallad med granatäpple

3 steg att laga

7 ingredienser

10 m

Nu är grönkålen i säsong och perfekt att njuta i sallad, på pizza, som chips och till pasta. Här är ett enkelt och väldigt gott recept på grönkålssallad som man snabbt svänger ihop. Passar både som sällskap till maten eller som en lätt förrätt. /Jessica

Ingredienser

portioner10 portioner
  • 250 g grönkål
  • 0,5 dl olivolja (av god kvalitet med en pepprig intensiv smak)
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 granatäpple
  • 1 dl sötmandel, rostad

Gör så här

  1. Riv eller strimla grönkålen i aptitliga bitar, ta bort de grova stjälkarna.
  2. Pressa över citron, ha på olivolja, salt och peppar. Massera in detta i grönkålen med rena händer, gör det i ett par minuter.
  3. Ta ut kärnorna från granatäpplet och strö över salladen. Hacka mandeln grovt och strö över den med. Servera!