Grönkålssallad med granatäpple

135 röster
10 m
10
Grönkålssallad med granatäpple
Foto: Jessica Frej

Nu är grönkålen i säsong och perfekt att njuta i sallad, på pizza, som chips och till pasta. Här är ett enkelt och väldigt gott recept på grönkålssallad som man snabbt svänger ihop. Passar både som sällskap till maten eller som en lätt förrätt. /Jessica

Visa mer
10 m
10

Du behöver

  • 250 g grönkål
  • 0,5 dl olivolja av god kvalitet med en pepprig intensiv smak
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 granatäpple
  • 1 dl rostad mandel

Gör så här

  1. Riv eller strimla grönkålen i aptitliga bitar, ta bort de grova stjälkarna.
  2. Pressa över citron, ha på olivolja, salt och peppar. Massera in detta i grönkålen med rena händer, gör det i ett par minuter.
  3. Ta ut kärnorna från granatäpplet och strö över salladen. Hacka mandeln grovt och strö över den med. Servera!
31 januari 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept