• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Grönkålssallad med granatäpple

275 röster
10 m
10
Grönkålssallad med granatäpple
10 m
10

Du behöver

  • 250 g grönkål
  • 0,5 dl olivolja (av god kvalitet med en pepprig intensiv smak)
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 granatäpple
  • 1 dl sötmandel, rostad

Gör så här

  1. Riv eller strimla grönkålen i aptitliga bitar, ta bort de grova stjälkarna.
  2. Pressa över citron, ha på olivolja, salt och peppar. Massera in detta i grönkålen med rena händer, gör det i ett par minuter.
  3. Ta ut kärnorna från granatäpplet och strö över salladen. Hacka mandeln grovt och strö över den med. Servera!
31 januari 2016