Grön ärtsoppa garnerad med kaffebönor

4 röster
10 m
4

En klassisk grön ärtsoppa till förrätt, serverad på ett oklassiskt vis med kaffebönor och blommor som garnering. Vackert med goda och spännande smakkombinationer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
10 m
4

Du behöver

  • 4 dl gröna ärtor
  • 1-2 dl grädde
  • 1 krm muskotnöt, riven
  • 1 tsk salt

Garnering

  • ätbara blommor
  • flingsalt
  • crème fraiche
  • kaffebönor, malda

Tillbehör

  • 4 skivor bröd
  • 4 klyftor lime eller citron

Gör så här

  1. Koka ca 4 dl gröna ärtor i vatten, häll av vattnet och spara ca 1 dl ärtor.
  2. Mixa 3 dl ärtor med stavmixer och blanda sedan i de hela ärtorna. Värm upp ärtorna i grädde och låt sjuda ett par minuter. Riv ner muskotnöt och salta efter behag.
  3. Häll upp i lämplig liten serveringsskål, om du vill kan du garnera skålens kant med ätbara blommor samt flingsalt.
  4. Släng i en klick crème fraiche, toppa med en nypa mörkrostade malda kaffebönor (helt vanligt bryggkaffe) och flingsalt.
  5. Servera med bröd, citron- eller limeklyfta.
9 november 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept