Grön ärtmousse med pepparrotscrème och räkor

0 röster
30 m
10
30 m
10

Du behöver

  • 400 g frysta gröna ärter
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 lime, saften
  • 1 –2 msk mild olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 5 skivor rostbröd eller 10 små glas
  • smör till pannan (om crèmen ska serveras på smörstekt bröd)

Pepparrotscrème

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk fint riven pepparrot

Till garnering

  • 200 g skalade räkor (ca 400 g räkor med skal)
  • 0,5 dl fint hackad gräslök

Gör så här

  1. Tina ärterna och mixa dem med crème fraiche, limesaft och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd ner pepparroten i crème fraichen.
  3. Grovhacka räkorna till garneringen.
  4. Kantskär bröden och stek dem gyllene i smör på båda sidor. Ta ut 10 små rundlar och lägg på ett fat. Lägg en klick ärtmousse på varje brödskiva eller häll upp den i små glas.
  5. Toppa snittarna eller glasen med pepparrotscrème. Garnera med de grovhackade räkorna och fint hackad gräslök.
26 april 2018

Fler goda recept