Grön ärtmousse med pepparrotscrème och räkor

0 röster
30 m
10
30 m
10

Du behöver

  • 400 g frysta ärtor
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1-2 msk mild olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 5 skiva formfranska (eller 10 små glas)
  • smör, till pannan (om crèmen ska serveras på smörstekt bröd)

Pepparrotscrème

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk färsk pepparrot, fint riven

Till garnering

  • 200 g skalade räkor [ca 400 g räkor med skal]
  • 0,5 dl gräslök, fint hackad

Gör så här

  1. Tina ärterna och mixa dem med crème fraiche, limesaft och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd ner pepparroten i crème fraichen.
  3. Grovhacka räkorna till garneringen.
  4. Kantskär bröden och stek dem gyllene i smör på båda sidor. Ta ut 10 små rundlar och lägg på ett fat. Lägg en klick ärtmousse på varje brödskiva eller häll upp den i små glas.
  5. Toppa snittarna eller glasen med pepparrotscrème. Garnera med de grovhackade räkorna och fint hackad gräslök.
26 april 2018