Grön ärtmousse med pepparrotscrème och räkor
Grön ärtmousse med pepparrotscrème och räkor
11 ingredienser
30 m
"En ärtmousse gjord med inspiration från min gröna ärtsoppa. Den är fastare i konsistensen än soppan, ja mer som namnet visar, som en kräm. Kan serveras på små smörstekta bröd eller i mindre glas och är en mycket uppskattad mingelsnitt!"
Ingredienser
- 400 g frysta ärtor
- 1,5 dl crème fraîche
- 0,5 limefrukt, saften
- 1-2 msk mild olivolja
- salt, nymalen svartpeppar
- 5 skivor formfranska (eller 10 små glas)
- smör, till pannan (om crèmen ska serveras på smörstekt bröd)
Pepparrotscrème
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk färsk pepparrot, fint riven
Till garnering
- 200 g skalade räkor [ca 400 g räkor med skal]
- 0,5 dl gräslök, fint hackad
Gör så här
- Tina ärterna och mixa dem med crème fraiche, limesaft och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Vänd ner pepparroten i crème fraichen.
- Grovhacka räkorna till garneringen.
- Kantskär bröden och stek dem gyllene i smör på båda sidor. Ta ut 10 små rundlar och lägg på ett fat.
- Lägg en klick ärtmousse på varje brödskiva eller häll upp den i små glas.
- Toppa snittarna eller glasen med pepparrotscrème. Garnera med de grovhackade räkorna och fint hackad gräslök.