Grillat bröd med räkor och vitlökssås

Lohmanders Grillat bröd med räkor och vitlökssås
Foto: Köket.se

Grillat bröd med räkor och vitlökssås

9 ingredienser

30 min

Fluffiga små grillbröd toppade med räkor, rödlök, dill och Lohmanders Vitlök & Örter. En supertrevlig förrätt eller aptitretare till grillkvällen!

Lohmanders Vitlök & Örter
Lohmanders Vitlök & örter produkt

Lohmanders Vitlök & Örter

En krämig och fräsch sås med en tydlig örtsmak och välbalanserad vitlöksmak.

Läs mer

Ingredienser

portioner små bröd

Bröd

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl vatten

Topping

  • 1 burk Lohmanders Vitlök & Örter
  • ca 200 g skalade räkor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 kruka färsk dill

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och arbeta ihop till en deg. Forma degen till 8 bollar och platta till med handen så det blir som små fluffiga plättar. Grilla degen på båda sidor tills den fått fin färg och känns genomgräddad.
  2. Toppa de små bröden med Lohmanders Vitlök & Örter, finhackad rödlök, räkor och några kvistar dill.
TIPS!
Fler tips från Lohmanders!
Lohmanders Biffsallad med avokado, rädisor och parmesan

Fler tips från Lohmanders!

Fler tips och goda recept till grillkvällen!

Läs mer