Havets grillspett med kålsallad och dill- och citronsås

Lohmanders Grillade lax- och räkspett med citrondressad kålsallad
Foto: Köket.se

Havets grillspett med kålsallad och dill- och citronsås

14 ingredienser

50 min

Vitlöksdoftande grillspett med lax och räkor serveras tillsammans med en krispig kålsallad och Lohmanders Dill & Citron. Fräscht, enkelt och gott!

Lohmanders Dill & Citron
Lohmanders Dill & Citron

Lohmanders Dill & Citron

En klassisk smakkombination i en krämig men lätt och fräsch sås.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g lax
  • 300 g vannameiräkor (ASC-märkta)
  • 0,5 dl olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 citroner

Kålsallad

  • 400 g rödkål
  • 40 g mangold (eller spenat)
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 1 msk färsk gräslök, hackad
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skal och saft

Servering

  • 1 burk Lohmanders Dill & Citron

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, lagom stora att trä på spett.
  2. Blanda samman olja, en pressad vitlöksklyfta och chiliflakes till en marinad. Marinera laxen och räkorna och låt stå minst 20 minuter.
  3. Gör under tiden salladen. Strimla rödkålen och skölj de gröna bladen. Hacka örter och mandlar. Lägg upp allt i en skål, ringla över olivolja och pressa över lite citron. Riv över lite zest och blanda sedan ihop hela salladen.
  4. Skiva citronerna. Trä sedan lax, räkor och citronskivor på spett. Grilla några minuter på varje sida, grilla inte för länge, då blir räkorna sega.
  5. Servera spetten med salladen och Lohmanders Dill & Citron.
TIPS!
Fler tips från Lohmanders!
Lohmanders Grillad spetskål och entrecôte och bearnaise

Fler tips från Lohmanders!

Fler tips och goda recept.

Läs mer