Paolo grillar lammkotletter som legat i en härlig marinad med bland annat vin, citron, vitlök och rosmarin. Till det serverar han en coucoussallad med tomat, parmesan och örter
250 g körsbärstomater (eller små tomater i olika färger)
parmesanost, färskriven, för att strö över
salt
svartpeppar
marinad
2 dl vitt vin
2 klyftor vitlök, finhackade
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk torkad rosmarin
1 citron, finrivet skal
0,5 dl olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Tänd grillen ca 30 minuter före grillstart.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Häll marinaden i dubbla plastplastpåsar. Spara några skedar av marinaden i en liten skål för att pensla med vid grillningen.
Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp ca 1,5 timme. Vänd några gånger under tiden.
Skär tomaterna i små bitar. Pressa eventuellt ut lite av kärnhuset, det för att couscousalladen inte ska bli för blöt.
Koka upp buljongen och lägg i couscousen, rör om och koka upp på nytt. Ställ kastrullen åt sidan och låt grynen svälla under lock i 5 minuter.
Rör om för att separera kornen. När ett par minuter av tillagningstiden återstår, tillsätt försiktigt kryddor och tomatbitar. Fluffa försiktigt upp blandningen med en gaffel.
Grilla kotletterna 3-5 minuter på varje sida. Pensla då och då med marinaden.
Servera kotletterna med tomathalvor och couscous. Strö över riven parmesanost. Garnera gärna med en timjankvist.