Grillade lammkotletter med vitlök och örtig couscous

7 röster
45 m
4

Paolo grillar lammkotletter som legat i en härlig marinad med bland annat vin, citron, vitlök och rosmarin. Till det serverar han en coucoussallad med tomat, parmesan och örter

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 4 lammkotletter, á 125-150 g
  • 3 dl couscous
  • 3 dl grönsaksbuljong, gjord på tärning eller fond
  • 1 tsk timjan, färsk repad
  • 1 tsk rosmarin, färsk repad hackad
  • 250 g körsbärstomater, eller små tomater i olika färger
  • färskriven parmesanost för att strö över
  • salt, svartpeppar

Marinad

  • 2 dl vitt vin
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 tsk timjan, torkad
  • 0,5 tsk rosmarin, torkad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen ca 30 minuter före grillstart.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Häll marinaden i dubbla plastplastpåsar. Spara några skedar av marinaden i en liten skål för att pensla med vid grillningen.
  3. Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp ca 1,5 timme. Vänd några gånger under tiden.
  4. Skär tomaterna i små bitar. Pressa eventuellt ut lite av kärnhuset, det för att couscousalladen inte ska bli för blöt.
  5. Koka upp buljongen och lägg i couscousen, rör om och koka upp på nytt. Ställ kastrullen åt sidan och låt grynen svälla under lock i 5 minuter.
  6. Rör om för att separera kornen. När ett par minuter av tillagningstiden återstår, tillsätt försiktigt kryddor och tomatbitar. Fluffa försiktigt upp blandningen med en gaffel.
  7. Grilla kotletterna 3-5 minuter på varje sida. Pensla då och då med marinaden.
  8. Servera kotletterna med tomathalvor och couscous. Strö över riven parmesanost. Garnera gärna med en timjankvist.
30 juni 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept