Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel

Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel

15 ingredienser

20 m

Underbart god sommarsallad med grillad zucchini, mozzarella, rostade hasselnötter, lavendel och picklade svartvinbär.

Dryckestips: Steinschaden (4320) Grüner Veltliner, 2014 Österrike, Niederösterreich, Kamptal

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 rosésallad
  • 2 buffelmozzarella
  • 2 zucchini
  • 1 dl hasselnötter, rostade och krossade
  • 2 tsk lavendel
  • svartpeppar
  • salt

vinägrett

  • 1 knippe persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Picklade vinbär

  • 1 ask svarta vinbär [125 g]
  • 2 msk honung (ej flytande)
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda honung, vinäger och salt tills det lösts upp och lägg ner bären. Låt stå tills resten är klart.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor på längden, pensla med olivolja och grilla dem på hög värme, på grillen eller i grillpanna. Låt svalna något.
  3. Skär rosésalladen fint och fördela på fyra små eller ett större fat, arrangera zucchinin vackert över. Riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela den över salladen.
  4. Blanda samman alla ingredienser till vinägretten och ringla den över. Toppa med hasselnötter, lavendel och ett par varv med svartpepparkvarnen.