Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel
Grillad zucchini med buffelmozzarella, honungspicklade svarta vinbär och lavendel
15 ingredienser
20 m
Underbart god sommarsallad med grillad zucchini, mozzarella, rostade hasselnötter, lavendel och picklade svartvinbär.
Dryckestips: Steinschaden (4320) Grüner Veltliner, 2014 Österrike, Niederösterreich, Kamptal
Ingredienser
- 1 rosésallad
- 2 buffelmozzarella
- 2 zucchini
- 1 dl hasselnötter, rostade och krossade
- 2 tsk lavendel
- svartpeppar
- salt
vinägrett
- 1 knippe persilja
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
Picklade vinbär
- 1 ask svarta vinbär [125 g]
- 2 msk honung (ej flytande)
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
Gör så här
- Blanda honung, vinäger och salt tills det lösts upp och lägg ner bären. Låt stå tills resten är klart.
- Skär zucchinin i tunna skivor på längden, pensla med olivolja och grilla dem på hög värme, på grillen eller i grillpanna. Låt svalna något.
- Skär rosésalladen fint och fördela på fyra små eller ett större fat, arrangera zucchinin vackert över. Riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela den över salladen.
- Blanda samman alla ingredienser till vinägretten och ringla den över. Toppa med hasselnötter, lavendel och ett par varv med svartpepparkvarnen.