Grillad pizza med kantareller och västerbottensost
Grillad pizza med kantareller och västerbottensost
15 ingredienser
1 h
Grillen passar perfekt som pizzaugn och här gör Tom en variant med kantareller, vällagrad ost och crème fraiche. Pizzadegen görs på få ingredienser och den behöver inte ens jäsa.
Tips! Det går också fint att tillaga pizzorna i ugn på 250 grader.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Deg
- 300 g vetemjöl special
- 0,5 tsk salt
- 2 dl vatten
- 2 msk olivolja
Topping
- 4 gula lökar
- 400 g kantareller, rensade och delade i mindre bitar
- 2,5 dl crème fraîche
- 6 dl Västerbottensost, riven
- smör, till stekning
- salt
- svartpeppar
Garnering
- 100 g forellrom (eller annan rom)
- 1 citron, skalet
- 1 knippe dill
- 0,5 ask krasse
Gör så här
Deg
- Blanda ihop alla ingredienser till degen snabbt. Låt vila medan du förbereder resterande moment.
Topping
- Skala, halvera och skiva löken. Fräs den i mycket smör tills den mjuknar något, den ska inte vara helt genomstekt.
- Stek svampen i smör tills de blir gyllenbruna. Smaka av med salt och peppar.
Grillning
- Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje del tunt på mjölat underlag.
- Fördela crème fraiche, lök, svamp och ost på pizzorna. Lägg en pizza i taget på en förvärmd baksten mitt på grillen. Sätt på locket och grilla tills pizzan är klar. Upprepa med resterande pizzor.
- Toppa med rom, finrivet citronskal, dill och krasse.