Grillad lax med remouladsås

POPULÄRT
koket.se
Grillad lax med remouladsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grillad lax med remouladsås

15 ingredienser

45 min

Sommar på en tallrik med grillad lax, ljummen potatissallad och en snabb variant på remouladsås.

Tips! Blanda potatisen med dressingen medan den fortfarande är varm, då suger potatisen åt sig mer smak.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g laxfilé, i bit

Remouladsås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl pickles
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk curry

Potatissallad

  • 900 g färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 knippe färsk persilja, hackad
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 1 citron, i halvor
  • 300 g grön sparris (gärna lite tjockare)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med remouladsåsen. Finhacka pickles och riv vitlöken. Blanda samman med majonnäs och currypulver. Smaka av med salt och peppar. Låt stå.
  2. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt ånga av. Skär i mindre bitar.
  3. Häll på olivolja, riv över citronskal och pressa i citronsaft. Salta och peppra. Tillsätt persilja och gräslök. Blanda runt och låt svalna något medan du grillar lax och sparris.
  4. Salta och peppra laxen. Lägg i ett halster eller på grillfolie. I halster grillar du ca 3 minuter per sida (på folie ca 6-8 minuter) under lock.
  5. Grilla även citronen samt sparris i några minuter.
  6. Servera den grillade laxen och sparrisen med den ljumma potatissalladen och remouladsåsen.

Glöm inte att matsortera skal från vitlök och rester från örterna för en mer hållbar matlagning och njut av din grillade lax! /Köket-redaktionen