Grillad broccoli, aubergine, zucchini och färsk lök med gremolataolja

Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillad broccoli, aubergine, zucchini och färsk lök med gremolataolja

2

5 steg att laga

10 ingredienser

25 m

Maya Samuelssons dryckestips

Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese 2014
Nr 5042, 
Tyskland, Pfalz


Karlskrona Musteri Karaktären
Nr 19001
Sverige

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 kruka persilja
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela broccolin i kvartar på längden. Skiva auberginen på längden och skär zucchini i runda sneda cirklar. Dela löken på två.
  2. Hacka persilja och vitlök mycket fint, riv citronskalet. Blanda alla med oljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela citronen i halvor.
  4. Förkoka broccolin i ca 2 min i saltat vatten. Grilla sedan grönsakerna randiga på hög värme i grillpanna eller på kolgrill. Grilla även citronen.
  5. Lägg upp de varma grönsakerna på ett fat, skeda över gremolataoljan och servera med den grillade citronen!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Felix halloumi hotpot-paj

Vegetariska favoriter

Goda och lättlagade recept som hela familjen gillar!

Läs mer