Grillad broccoli, aubergine, zucchini och färsk lök med gremolataolja

2 röster
25 m

Maya Samuelssons dryckestips

Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese 2014
Nr 5042, 
Tyskland, Pfalz


Karlskrona Musteri Karaktären
Nr 19001
Sverige

Visa mer
25 m

Du behöver

  • 1 broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 kruka persilja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 5 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela broccolin i kvartar på längden. Skiva auberginen på längden och skär zucchini i runda sneda cirklar. Dela löken på två.
  2. Hacka persilja och vitlök mycket fint, riv citronskalet. Blanda alla med oljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela citronen i halvor.
  4. Förkoka broccolin i ca 2 min i saltat vatten. Grilla sedan grönsakerna randiga på hög värme i grillpanna eller på kolgrill. Grilla även citronen.
  5. Lägg upp de varma grönsakerna på ett fat, skeda över gremolataoljan och servera med den grillade citronen!
30 juni 2017

Laddar fler recept