Grillad broccoli, aubergine, zucchini och färsk lök med gremolataolja

Siri Barje 2016

Grillad broccoli, aubergine, zucchini och färsk lök med gremolataolja

10 ingredienser

25 m

undefined

Maya Samuelssons dryckestips

Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese 2014
Nr 5042, 
Tyskland, Pfalz

Karlskrona Musteri Karaktären
Nr 19001
Sverige

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 kruka persilja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela broccolin i kvartar på längden. Skiva auberginen på längden och skär zucchini i runda sneda cirklar. Dela löken på två.
  2. Hacka persilja och vitlök mycket fint, riv citronskalet. Blanda alla med oljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela citronen i halvor.
  4. Förkoka broccolin i ca 2 min i saltat vatten. Grilla sedan grönsakerna randiga på hög värme i grillpanna eller på kolgrill. Grilla även citronen.
  5. Lägg upp de varma grönsakerna på ett fat, skeda över gremolataoljan och servera med den grillade citronen!