Gravad och eldad regnbåge
Gravad och eldad regnbåge
10 ingredienser
20 m
"Det här är en trevlig förrätt att göra vid grillen precis innan servering. Om du glödgar fisken med kol är det viktigt att du tänder grillen utan kemikalier. Fisken kommer att serveras rå så frys fisken över natten om du känner dig osäker att äta rå fisk." /Klas Lindberg
Ingredienser
- 300 g regnbågsfilé, ryggbit
- 1 msk strösocker
- 2 tsk salt
- 2 dl gröna ärtor (gärna färska ärtor men sockerärtor går också bra)
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 0,5 citron, saft och rivet skal
- 50 g ost (smakrik och salt t.ex. fetaost eller Pecorino)
- 10 blad mynta
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Tänd grillen och låt kolen bli röd.
- Strö socker och salt på fisken och låt grava i 60 minuter.
- Torka av fisken lätt och lägg den på en liten plåt.
- Placera bitar av glödande kol uppe på fisken. Då karamelliseras sockret och det blir en härlig smak. Det går även bra att lägga fisken i en torr och het panna ett par sekunder på varje sida. Du kan även bränna fisken med en brännare tills färgen är fin.
- Skär fisken i skivor och fördela på ett uppläggningsfat.
- Dressa ärtorna med olja, citronsaft, citronskal, salt och svartpeppar så att de börjar mjukna lite.
- Blanda ner osten och myntabladen bland ärtorna.
- Toppa fisken med blandningen och servera direkt.