Gratinerade havskräftor med örter
Gratinerade havskräftor med örter
9 ingredienser
Enklast är godast. Här gifter sig rena smaker från havet med vitlök och örter.
Ingredienser
- 200 g smör, rumsvarmt
- 3 msk olivolja
- 3 klyftor vitlök
- 1 dl färska örter, finhackade (t ex persilja, koriander och körvel)
- citronsaft
- tabasco
- salt
- svartpeppar
- 20 havskräfta, råa
Gör så här
- Mixa smöret med oliv- olja, vitlök och örter i en matberedare tills allt blir grönt. Smaka av med citron, tabasco, salt och peppar efter tycke.
- Dela de råa kräftorna på längden och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt.
- Spritsa mjukt smör på varje kräfta. Gratinera dem i ugnen, 10–15 minuter i 200 grader.
- Servera med en baguette eller ett levainbröd som för- eller huvudrätt.