Gratinerade havskräftor med örter

Gratinerade havskräftor med örter
Foto: Magnus Skoglöf
Anders Levén
Anders Levén

Gratinerade havskräftor med örter

0

9 ingredienser

Enklast är godast. Här gifter sig rena smaker från havet med vitlök och örter.

Ingredienser

portioner
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl färska örter, finhackade (t ex persilja, koriander och körvel)
  • citronsaft
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar
  • 20 havskräfta, råa

Gör så här

  1. Mixa smöret med oliv- olja, vitlök och örter i en matberedare tills allt blir grönt. Smaka av med citron, tabasco, salt och peppar efter tycke.
  2. Dela de råa kräftorna på längden och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt.
  3. Spritsa mjukt smör på varje kräfta. Gratinera dem i ugnen, 10–15 minuter i 200 grader.
  4. Servera med en baguette eller ett levainbröd som för- eller huvudrätt.