Gratinerad hummer med gurk- och fänkålssallad samt grillad citron

Gratinerad hummer med gurk- och fänkålssallad samt grillad citron
Foto: TV4
Daniel Lakatosz 2019
Daniel Lakatosz 2019

Gratinerad hummer med gurk- och fänkålssallad samt grillad citron

21 ingredienser

Hummer gratinerad med västerbottensost och panko. Serveras med fräsch fänkålssallad med citron och gurka. En perfekt förrätt före en lättare varmrätt.

Ingredienser

portioner

Gratinering

  • 2 kokta humrar
  • 25 g smör
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 fänkål
  • 2 dl hummerbuljong
  • 1 dl grädde
  • 3 kvistar dill
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl Västerbottensost

Citroner

  • 2 citroner

sallad

  • 1 gurka
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

Gratinering

  1. Börja med att halvera humrarna. Ta ut hummerköttet och hacka i mindre bitar, ställ åt sidan.
  2. Värm en stekpanna, i med smör, hackad schalottenlök, hackad fänkål, hummerbuljong, grädde och dill. Pressa citron och blanda med maizena och vatten. Häll sedan i stekpannan så att det tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Blanda i hummerköttet och häll tillbaka i hummerskalen.
  3. Stek pankon gyllenbrun och strö över humrarna. Strö över västerbottendosten och gratinera i ugnen i 230 grader på grilleffekt.

Citroner

  1. Halvera citronerna och grilla i stekpanna på hög värme tills fin färg.

Sallad

  1. Skär gurkan och fänkålen tunt på mandolin. Pressa i citronen. Häll i honungen och smaka av med salt och peppar.