Gratinerad hummer

Gratinerad hummer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerad hummer

11 ingredienser

Lyxigt värre. Till gratinering kan frysta humrar med fördel användas. Serveras absolut nygratinerade med rostat bröd.

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar, kokta
  • ev tryffel, skivad
  • citron och dill till serveringen

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl kaffegrädde
  • 1 äggula
  • 2 msk dill, hackad
  • ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela skaldjuren i halvor på längden. Ta ur stjärtköttet, skiva det och lägg tillbaka.
  2. Fräs smör och mjöl, späd med grädde, krydda och koka 10 min. Ta såsen av värmen, rör ned äggulan och dill. Fyll såsen i skalen, peta så den rinner ned.
  3. Strö på ost och gratinera hastigt. Garnera och servera.