Gratinerad hummer

9 röster
2
Gratinerad hummer
Foto: TV4

Lyxigt värre. Till gratinering kan frysta humrar med fördel användas. Serveras absolut nygratinerade med rostat bröd.

Visa mer
2

Du behöver

  • 2 humrar, kokta
  • ev tryffel, skivad
  • citron och dill till serveringen

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl kaffegrädde
  • 1 äggula
  • 2 msk dill, hackad
  • ost, riven
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela skaldjuren i halvor på längden. Ta ur stjärtköttet, skiva det och lägg tillbaka.
  2. Fräs smör och mjöl, späd med grädde, krydda och koka 10 min. Ta såsen av värmen, rör ned äggulan och dill. Fyll såsen i skalen, peta så den rinner ned.
  3. Strö på ost och gratinera hastigt. Garnera och servera.

Laddar fler recept...