Gräddglaserade kantareller på toast med äpple och pepparrot

14 röster
30 m
4

Kantareller som fått steka i rikligt med olivolja och sedan sjuda med grädde blir underbart gott. Speciellt på gyllenrostat bröd med äpple och pepparot. Perfekt som lyxig förrätt eller lunch.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva bröd
  • olivolja, till stekning
  • 1 äpple
  • salt
  • färsk pepparrot

Gräddglaserade kantareller

  • 300 g kantarell
  • olivolja, till stekning
  • smör
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, liten och finhackad
  • 2 dl vispgrädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att tillaga de gräddglaserade kantarellerna. Ansa kantarellerna och värm en stekpanna till medelhög temperatur.
  2. Stek kantarellerna i olja tills den har fått fin brynt färg. Tillsätt sedan smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 2 minuter.
  3. Häll på grädden och koka ca 2 minuter tills du fått en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm upp stekpannan på nytt. Stek bröden i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.
  5. Kärna ur äpplet och skär det i 8 klyftor. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.
  6. Lägg de gräddglaserade kantarellerna på brödskivorna och toppa med äpple och riven pepparrot.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...