Gräddglaserade kantareller på toast med äpple och pepparrot

Mattias-Larsson

Gräddglaserade kantareller på toast med äpple och pepparrot

11 ingredienser

30 m

Kantareller som fått steka i rikligt med olivolja och sedan sjuda med grädde blir underbart gott. Speciellt på gyllenrostat bröd med äpple och pepparot. Perfekt som lyxig förrätt eller lunch.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor bröd
  • olivolja, till stekning
  • 1 äpple
  • salt
  • färsk pepparrot

Gräddglaserade kantareller

  • 300 g kantareller
  • olivolja, till stekning
  • smör
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, liten och finhackad
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Börja med att tillaga de gräddglaserade kantarellerna. Ansa kantarellerna och värm en stekpanna till medelhög temperatur.
  2. Stek kantarellerna i olja tills den har fått fin brynt färg. Tillsätt sedan smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 2 minuter.
  3. Häll på grädden och koka ca 2 minuter tills du fått en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm upp stekpannan på nytt. Stek bröden i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.
  5. Kärna ur äpplet och skär det i 8 klyftor. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.
  6. Lägg de gräddglaserade kantarellerna på brödskivorna och toppa med äpple och riven pepparrot.