Tortillas

Tortillas

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

4 ingredienser

Tortillas är majsbröd från Mexiko. I de mjuka kakorna viks eller rullas en hel liten måltid. Färdiga tortillas som finns att köpa är oftast bakade på vetemjöl. Här bjuder vi på en extremt lättlagad variant utan gluten • laktos • mjölk • vete • ägg.

Servera till exempel med en

Räkblandning

.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1,5 dl sojadryck
  • 1 krm salt

Till stekningen

  • rapsolja

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  2. Hetta upp en stekpanna.
  3. Häll i lite olja.
  4. Häll ut smeten i pannan, grädda tills det bildas bubblor.
  5. Vänd brödet och grädda en liten stund på andra sidan.