Gössashimi med ostron, kål och riktigt god dressing

Gössashimi med ostron, kål och riktigt god dressing
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Frida Ronge

Gössashimi med ostron, kål och riktigt god dressing

9 ingredienser

Lyxig men rätt enkel rätt. Tunt skivad gös serveras med ostronvinägrett, kål och rödingrom.

Persiljeolja

Skölj persiljan och torka mycket väl. Grovhacka 100 g persiljeblad och mixa med 225 g matolja. Mixa allt länge tills oljan blir grön cirka 2 min. Servera direkt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g gösfilé
  • 4 svenska ostron (Osteria Edulis)
  • 1 citron
  • 4 blad spetskål
  • 16-20 lökblommor
  • 5 blandade örtstjälkar, dill/koriander/persilja
  • 1 msk soja
  • 4 tsk persiljeolja
  • 30 g rödingrom (eller annan rom)

Gör så här

  1. Skär örtstjälkarna i små tunna skivor, inte hacka.
  2. Öppna ostronen och spara ostronvattnet. Skär varje ostron i små bitar. Blanda upp med citronsaft, soja, ostronvatten, örtstjälkar och olja.
  3. Skär gösfilén i tunna skivor och anrätta platt på tallriken. Bryt ner kålen i lite mindre bitar och vänd runt i en skål med en halv matsked av ostronvinägretten. Anrätta kålen på gösen som små skålar. Placera lökblommorna runtom på fisken. Anrätta en liten sked rödingrom i kålen. Fördela ostronvinägretten lite sporadiskt runt om på tallriken.