Glutenfri pasta med rostad tomatsås och burrata

Zeta Glutenfri pasta med rostad tomatsås och burrata
Foto: Zeta

Glutenfri pasta med rostad tomatsås och burrata

20 ingredienser

60 min

En krämig och god pastarätt som får en extra mustig smak genom att du ugnsrostar grönsakerna innan de mixas till en krämig tomatsås. Toppa pastan med krämig burrata för en härlig vardagsmåltid.

Nyhet! Zeta Strozzapreti Glutenfri
Zeta Strozzapreti Glutenfri

Nyhet! Zeta Strozzapreti Glutenfri

Smakar väldigt likt vanlig pasta, kokar inte sönder och har bra al dente-känsla.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 0,5 vitlök
  • 3 tomater
  • 2 spetspaprikor
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 400 g Zeta Strozzapreti Glutenfri
  • 0,5 förp Zeta Ricotta
  • 1 tsk honung
  • äppelcidervinäger, efter smak
  • 2 förp Zeta Burrata
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala morötter, lök och vitlök. Dela grönsakerna i mindre bitar och lägg på en plåt med aluminiumfolie. Strö över salt, peppar och torkade örter och ringla över olivolja.
  3. Rosta i ca 45 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och börjar få färg.
  4. Koka strozzapreti enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Häll grönsakerna i en kastrull och mixa ihop med en stavmixer tillsammans med ricotta. Smaka upp med honung, äppelcidervinäger, salt och peppar.
  6. Blanda såsen med nykokt strozzapreti. Toppa med burrata, basilika, svartpeppar, flingsalt och olivolja.

Grönsakerna kan du variera beroende på vad som finns över i kylen. Den här rätten är ett perfekt sätt att rensa bland grönsakerna som börjar se lite tråkiga ut men fortfarande är väldigt goda.

TIPS!
Recept med burrata och mozzarella
Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Recept med burrata och mozzarella

12 magiskt goda rätter!

Läs mer

Olivolja - därför är det bästa valet
Olivolja därför är det bästa valet - bröd

Olivolja - därför är det bästa valet

Vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut?

Läs mer