Glutenfri grekisk pastasallad

Zeta Glutenfri grekisk pastasallad
Foto: Zeta

Glutenfri grekisk pastasallad

14 ingredienser

15 min

Säg en enklare och godare lunch än grekisk pastasallad? Hacka grönsakerna medan pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop - perfekt som enkel middag, lunch eller picknickmat.

Nyhet! Zeta Penne Rigate Glutenfri
Zeta Penne Rigate Glutenfri

Nyhet! Zeta Penne Rigate Glutenfri

Smakar väldigt likt vanlig pasta, kokar inte sönder och har bra al dente-känsla.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 300 g Zeta Penne Rigate Glutenfri
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 spetspaprikor
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 föp Zeta Halkidikioliver urkärnade Ekologiska
  • 1 förp Zeta Cocktailkapris
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 dl Zeta Rödvinsvinäger
  • 0,5 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och skiva rödlöken. Dela grönsakerna i mindre bitar.
  3. Blanda ihop lök, grönsaker, pasta, oliver, cocktailkapris, fetaost och torkad oregano.
  4. Ringla över rödvinsvinäger och olivolja. Toppa med flingsalt, svartpeppar och basilika.
TIPS!
Allt om vinäger – och så ska du använda den!
Picklade smålökar med lagerblad

Allt om vinäger – och så ska du använda den!

Känner du att det är något som saknas? Smaken sitter inte riktigt?

Läs mer

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Men vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer