Glögg- och äpplesill

Abba glögg & äpplesill
Foto: Köket.se

Glögg- och äpplesill

11 ingredienser

10 min

För dig som gillar glögg är det här en riktigt spännande och god smakkombination med äpple och kanel i.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Abba 5-minuterssill hela filéer
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • ca 2 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1-2 äpplen (beroende på storlek)
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 0,5 granatäpple
  • 1,5 dl glögg
  • 1 kanelstång
  • 4 hela nejlikor
  • peppar, grovmalen

Gör så här

  1. Häll av sillspadet och dela sillfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva löken och hacka äpplet i tärningar.
  2. Blanda glögg, vatten, socker och ättikssprit tills sockret löst sig.
  3. Varva sill, lök, kanelstång, granatäpple i en glasburk. Häll över glöggblandningen så att det täcker sillen.
  4. Sätt in i kylskåp, 1-2 dygn.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba currysill med äpple

Abba tipsar!

Här är våra bästa sillrecept

Läs mer