I samarbete med Abba

Glögg & äpplesill

23 röster
10 m
4
Abba glögg & äpplesill
Foto: Köket.se

För dig som gillar glögg är det här en riktigt spännande och god smakkombination med äpple och kanel i.

Prova även Saffranssill med äpple och björnbärssill med blåbär.



Visa mer
10 m
4

Du behöver

  • 1 förp 5 min. sill från Abba
  • 0,5 dl ättiksprit
  • ca 2 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1-2 äpple (beroende på storlek)
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 0,5 granatäpple
  • 1,5 dl glögg (starkvin eller alkoholfri)
  • 1 kanelstång
  • 4 kryddnejlikor
  • en nypa grovmalen peppar

Gör så här

  1. Häll av sillspadet och dela sillfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva löken och hacka äpplet i tärningar.
  2. Blanda glögg, vatten, socker och ättikssprit tills sockret löst sig.
  3. Varva sill, lök, kanelstång, granatäpple i en glasburk. Häll över glöggblandningen så att det täcker sillen.
  4. Sätt in i kylskåp, 1-2 dygn.
29 november 2016

Laddar fler recept