I samarbete med Abba

Glögg & äpplesill

10 m
4
Abba glögg & äpplesill
Foto: Köket.se
10 m
4

Du behöver

  • 1 pkt 5 min. sill från Abba
  • 0,5 dl ättiksprit
  • ca 2 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1-2 äpple (beroende på storlek)
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 0,5 granatäpple
  • 1,5 dl glögg (starkvin eller alkoholfri)
  • 1 st kanelstång
  • 4 st kryddnejlikor
  • en nypa grovmalen peppar

Gör så här

  1. Häll av sillspadet och dela sillfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva löken och hacka äpplet i tärningar.
  2. Blanda glögg, vatten, socker och ättikssprit tills sockret löst sig.
  3. Varva sill, lök, kanelstång, granatäpple i en glasburk. Häll över glöggblandningen så att det täcker sillen.
  4. Sätt in i kylskåp, 1-2 dygn.
Kommentera receptet

Fler goda recept