Glasnudelsallad med räkor och koriander

37 röster
45 min
4

Fräsch glasnudelsallad med räkor, mango och koriander i en asiatisk limedressing. Här serveras den som en förrätt men passar även fint att servera som en matigare sallad. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp glasnudlar
  • 3 dl räkor i lake, avrunna (alternativt färska)
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 1 mango
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • sesamfrön, rostade

Dressing

  • 2 lime
  • 1 msk fisksås
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk socker

Gör så här

  1. Koka glasnudlarna lätt och spola dem sedan med kallt vatten.
  2. Häll av räkorna och blanda ner i nudlarna.
  3. Finhacka chilin och koriandern (spar lite korianderblad till garnering). Skala och tärna mangon. Skala och strimla morot och rödlök. Blanda ner allt det skurna i nudlarna.
  4. Pressa limen i en separat skål och blanda i fisksås, socker och pressad vitlök. Vispa och smaka av.
  5. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Garnera med koriander och sesamfrön.
30 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept