Harissamarinerad kycklingschnitzel

0 röster
4
Harissamarinerad kycklingschnitzel
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En saftig kyckling med lagom hetta!

Hälsomotiv
Kycklingfilé är magert och bra protein. Att använda starka kryddor som harissa ökar förbränningen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 0,5 dl rostade sesamfrön

Marinad:

  • 1 dl harissa kryddpasta
  • 0,5 msk hela korianderfrön
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron, saften av citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i två delar på längden.
  2. Banka ut fileérna mellan två plastpåsar till tunna schnitzlar.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en mixer.
  4. Lägg kycklingen i marinad ca en timme.
  5. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida, tills den är genomstekt.
  6. Strö över sesamfrön.
15 maj 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept