Harissamarinerad kycklingschnitzel
Harissamarinerad kycklingschnitzel
9 ingredienser
En saftig kyckling med lagom hetta!
Hälsomotiv
Kycklingfilé är magert och bra protein. Att använda starka kryddor som harissa ökar förbränningen.
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 0,5 dl rostade sesamfrön
Marinad:
- 1 dl harissa, kryddpasta
- 0,5 msk hela korianderfrön
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl olivolja
- 1 citron, saften av citron
- salt
- peppar
Gör så här
- Dela varje kycklingfilé i två delar på längden.
- Banka ut fileérna mellan två plastpåsar till tunna schnitzlar.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden i en mixer.
- Lägg kycklingen i marinad ca en timme.
- Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida, tills den är genomstekt.
- Strö över sesamfrön.