Ugnsstekt fläskfilé
Ugnsstekt fläskfilé
6 ingredienser
40 min
En ugnsstekt fläskfilé blir otroligt saftig och mycket magrare än stekt. Sojablandningen är ett enkelt sätt att smaksätta den.
Ingredienser
- 800 g fläskfilé
- 4 msk kinesisk soja
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader. Blanda soja med kryddor och olja. Pensla hela filén med blandningen. Lägg den på galler i en långpanna med lite vatten i bottnen.
- För att exakt veta temperaturen, stick in en stektermometer längst in i köttet. Innertemperaturen ska vara 72 grader och det tar ungefär 30-40 minuter.
- Ta därefter ut köttet ur ugnen, lyft det från gallret och packa in i smörpapper eller i aluminiumfolie. Låt köttet vila 10 minuter innan servering. Detta för att köttet ska safta till sig istället för att vätskan rinner ut när man delar upp filén.
- Skär till slut den färdigstekta filén i skivor före servering.