Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

0

15 ingredienser

En rätt med norrländska smaker: ren, messmör, lingon och rotsaker.

Klicka här för att komma till Klötzkes recept på rödvinssås!

Ingredienser

portioner4
  • 500 g reninnanlår, i tärningar
  • 2 dl rödvinssås

rostade rotfrukter

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 12 mandelpotatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • peppar

Messmörsås

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk getmese
  • 2 dl lingon
  • 2 msk strösocker

Till servering

  • färsk bladpersilja, strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanda med olja, socker, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 35 minuter.
  2. 2. Koka ihop crème fraiche och kycklingbuljong. Vispa i mese och smaka av med salt.
  3. Blanda lingon och socker. Rör försiktigt så att sockret löser sig, men akta så att bären inte går sönder för mycket.
  4. Bryn renköttet runtom i en stekpanna. Häll över rödvinssåsen när köttet fått färg. Låt koka i ca 3 minuter.
  5. Servera genast med rotfrukter, messmörsås, lingon och lite strimlad persilja.