Fisken får gärna rimmas innan tillagning. Lägg den i 4 procentig saltlake (40 gram salt i 960 gram vatten) i ca 7 timmar. Då blir fisken mer salt i smaken och håller ihop bättre.
Majonnäs
Lägg äggulor, dijonsenapen och rödvinsvinägern i en mixer. Låt den blanda alla ingredienser. Tillsätt sedan solrosoljan successivt, häll en tunn stråle medan maskinen går.
Skär fisken i portionsbitar och placera den i ångugnen på 50 grader i ca 20 minuter.
Om du inte har en ångugn, tillaga fisken i en lag av finhackad lök, vin och vatten. Fisken ska sjuda, inte koka.
Morotsjuice
Använd en råsaftcentrifug för bästa resultat. Men det går bra att köpa färdig morotsjuice också. Köp gärna med så lite tillsatser som möjligt.
Smaksätt juicen med lite lime efter smak och en droppe rödvinsvinäger.
Blanda sedan juicen med majonnäs. Ta inte all majonnäs utan testa dig fram. Ca 1-2 matskedar per portion.
Riv blomkålen.
Blanda med rapsolja, salt och lite limesaft.
Bröd
Rosta brödet och ta bort kanterna. Skär det till tärningar.
Vid servering
Ta en djup tallrik, lägg den färdiga fisken i botten, slå sedan några skedar juice/soppa runt fisken.
Forma blomkålsröran till ett ägg och toppa fisken med det.
Strö lite brödbitar över och ringla lite rapsolja i soppan.