Falukorv från grillen

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Falukorv från grillen
13 ingredienser
En enkel och god korv är falukorven. Lägg den på grillen så får den ett läckert utseende och god smak.
Ingredienser
- 4 bitar falukorv, (á 150 g)
- 2 msk dijonsenap
- 8 katrinplommon kärnfria
- 100 g ädelost
- 8 baconskivor
- 4 tandpetare
Vitlöks och timjanbakad potatis:
- 800 g mandelpotatis, vältvättad
- 2 msk rapsolja
- 1 knippe kvistar timjan
- vitlöksklyftor
- lite havssalt och svartpeppar
- 2 folieark
- 1 citron, skal och saft
Gör så här
- Bredd ut foliearken. Blanda potatisen med kryddorna, vitlöksklyftorna samt oljan.
- Fördela potatisarna på båda foliearken, strö över salt och peppar. Vik ihop och lägg på grillen
- Tryck ur en bit av korven med en utstickare.
- Fintärna plommonen samt falukorven som stansats ur. Blanda allt med senapen och den nedsmulade ädelosten.
- Fyll igen hålen i korven med massan. Lägg två baconskivor runt korven. Fäst med hjälp av en tandpetare eller litet grillspett och pensla med lite olivolja och lägg på grillen.
- Öppna de färdiggrillade paketen och pressa citronsaft över och riv lite citronskal.
- När potatisen är klar, fördela på tallrikarna och lägg korven ovanpå sedan du tagit bort tandpetaren.