• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kokta rödbetor med kantareller

Kokta rödbetor med kantareller
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Kokta rödbetor med kantareller

6 steg att laga

16 ingredienser

Kokta rödbetor med kantareller och parmesan ur Skogens mat.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 16 minirödbetor, ca 2 cm i diameter
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 l rensade kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • salt
  • peppar

Senapsvinägrett

  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung, flytande
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl druvkärneolja

Garnering

  • 50 g parmesanost (eller Västerbottensost)
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Avlägsna roten och blasten från rödbetorna och picka dem lätt med en gaffel.
  2. Lägg ner dem tillsammans med kryddorna i en kastrull, häll på äppelcidervinägern och täck med vatten.
  3. Låt koka ca 30 minuter. Ta upp rödbetorna och lägg dem på hushållspapper. När de svalnat, dra skalet av rödbetorna och dela dem.
  4. Stek svampen knaprig i smör. När svampen börjar bli klar, tillsätt den hackade löken och låt fräsa med. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  6. Värm rödbetorna i lite smör. Strö över den stekta svampen och ringla över lite vinägrett. Garnera med tunt hyvlad ost och strö över persiljan.