Börja med att strimla rättika, cosmopolitan sallad och morötter i stavar och spola sedan dessa i kallt vatten.
Fyll en bunke med varmt vatten doppa ett rispapper i taget snabbt i det varma vatten och lägg på bänken, börja fylla med de skurna grönsakerna och fyll sedan med lax, pilgrimsmussla eller avokado. Doppa i tillhörande sås.
Fjordlax och chao ton
Skär laxen i stavar lika långa som rispapperna. Lägg laxen i fyra rispapper med de skurna grönsakerna. Rulla över ett varv, vik ihop kanterna och fortsätt rulla rispappret hela vägen.
Hacka röd och grön chili fint och blanda med limesaft, socker, fisksås, hackad mynta och hackad koriander. Doppa fjordlaxrollsen i chao ton såsen.
Pilgrimsmussla och piri piri
Dela pilgrimsmusslorna i 3 skivor. Lägg musslorna i fyra rispapper med de skurna grönsakerna. Rulla över ett varv, vik ihop kanterna och fortsätt rulla rispappret hela vägen.
Mixa grön chili, koriander, limejuice, fisksås, spenat och vitlök. Doppa rollsen med pilgrimsmussla i piri pirin.
Avokado, edamame och tomatsalsa
Skala och skiva avokado. Mixa en kräm av sojabönor, olivolja, vitlök, koriander samt salt och peppar.
Lägg avokado i fyra rispapper med de skurna grönsakerna och krämen. Rulla över ett varv, vik ihop kanterna och fortsätt rulla rispappret hela vägen.
Skala och tärna tomat, hacka rödlök och chili och blanda ihop, smaksätt med olivolja och sherryvinäger och rör ihop till en tomatsalsa. Doppa avokadorollsen i tomatsalsan.