Friterat ägg med argentinsk rödräka och chili/vitlöks majonnäs

7 röster
1 h 30 m
4
Friterat ägg med argentinsk rödräka majonnäs
Foto: Tv4

Den här rätten är en riktigt lyxig och god förrätt som kombinerar friterade ägg med dashi, smakrik majonäs och krispiga grönsaker.

Visa mer
1 h 30 m
4
4 portioner

Du behöver

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 2 msk ättika
  • 2 msk vatten

Till panering och fritering av äggen

  • Mjöl
  • Ägg
  • Panko
  • ca 2 l frityrolja
  • Flingsalt

Dashi

  • 1 l vatten
  • 10 cm kombu
  • 5 torkad shiitake
  • 1 dl bonitoflakes
  • 1 förp spenat

Chili/vitlöks majonnäs

  • 2 msk chili/garlic
  • 2 dl majonnäs
  • 1 lime, saften
  • 2 msk soja, ljus

Tillbehör

  • Argentinsk rödräka
  • 12 cocktailtomat
  • 4 msk sojabönor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pocherat ägg
    Börja med att lägga äggen försiktigt i en bunke med hälften mängden ättika och 2 msk vatten, låt stå i ca 30 min eller mer.
  2. Sjud upp vatten i kastrull med resterande mängd ättika.
  3. Pochera äggen ca 3 minuter och kyl sedan ner.
  4. Panering och fritering av äggen
    Panera äggen i mjöl, ägg och sen panko.
  5. Värm olja och fritera äggen innan servering, lägg på papper och toppa med flingsalt.
  6. Dashi
    Blanda ingredienser till dashi, utom spenaten, och värm till ca 80 grader. Häll sedan den varma vätskan över spenaten och låt stå i minst 1 h innan servering.
  7. Chili/vitlöks majonnäs
    Blanda chili/garlic med majonnäs, limejuice och soja.
  8. Tillbehör
    Skala räkor.
  9. Dela tomater i hälften.
  10. Servering
    Ta upp spenaten ur dashi och lägg i botten på tallrik, lägg ägget uppe på och sedan grönsaker och majonnäs runt.
23 februari 2019
Våra bästa erbjudanden i butiken

laddar fler recept...

Laddar fler recept...