Kantarellpizza

Kantarellpizza
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kantarellpizza

6

8 ingredienser

Ett snabbfixat tilltugg att servera på kräftskivan - eller på vilken fest som helst.

Här hittar du Fredrik Erikssons

Kryddostboucheer med kräftor och kantareller

.

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg (eller 4 ark)
  • 3 dl lagrad svensk ost, Västerbotten, Cheddar, Svecia
  • 2 rödlökar
  • 1 l kantareller
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 knippe krondill
  • 1 dl gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut plattorna på en plåt och riv osten över.
  3. Skiva löken och kantarellerna grovt.
  4. Vänd runt dem i olivolja och lite flingsalt, så att de börjar svettas.
  5. Salt och vitpeppra.
  6. Grädda den i ugnen ca 12 minuter.
  7. Ta ut den och garnera med krondill, gräddfil och gräslök på toppen.
  8. Skär rutor och servera pizzan ljummen.