Carpaccio på saltrulle

Carpaccio på saltrulle
Foto: Magnus Skoglöf

Carpaccio på rå saltrulle fungerar bra om du får tag på riktigt bra kött, till exempel från Ejmunds gård på Gotland. Får du inte tag på saltrulle går det lika bra med oxfilé. Köttet behöver ett dygn i frysen. /Fredrik
Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Läs mer om Hela årets kokbok


10 november 2010
4

Du behöver

  • 200 g saltrulle eller oxfilé
  • 0,25 st baguette, i tunna skivor
  • 1 näve kantareller
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak
  • 1-2 msk dijonnaise
  • 1 näve valfria salladsblad, t ex mâchesallad

Gör så här

  1. Bryn köttet snabbt på hög värme i en stekpanna utan fett så att det får en yta.
  2. Frys in över natten.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Lägg baguetteskivorna på en plåt.
  5. Rosta mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de blir krispiga.
  6. Ta fram köttet och skiva det tunt.
  7. Stek kantarellerna lätt i oljan.
  8. Lägg upp köttet på ett fat, strö över salt och peppar.
  9. Servera med svamp, dijonnaise, sallad och de rostade baguetteskivorna.
Kommentera receptet

Fler goda recept