Fransk champinjonsallad med vitlök

13 röster
20 m
2

Resturang Cattelin i Gamla Stan var en stor restaurang back in the days och jag växte upp med deras kokbok. Den här genialt enkla men goda salladen var en av deras mest populära rätter. Prova! /Siri

Visa mer
20 m
2

Du behöver

  • 2 nävar små, fasta, vita champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten näve färsk persilja
  • 2 msk rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • några droppar citron
  • salt och peppar

Servering

  • god baguette

Gör så här

  1. Borsta bort eventuell smuts från champinjonerna och skiva dem tunt ned i en bunke.
  2. Skiva vitlöken så tunt du kan, eller hacka den smått. Hacka persiljan.
  3. Blanda olja, citronsaft och dijonsenap och sedan alla ingredienser med champinjonerna och låt dem stå och dra i ungefär 10 minuter. Salta och peppra.
  4. Ät med en god baguette.
13 februari 2016

Laddar fler recept