Fisksoppa med tomat och saffran
Fisksoppa med tomat och saffran
20 ingredienser
20 m
Sandra Mastio bjuder på en rätt som gör henne på riktigt gott humör - gräddig fisksoppa med tomat och grädde.
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök (liten)
- 1 morot
- 2 klyftor vitlök
- 2 kvistar timjan
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk fiskfond
- 1 dl vatten
- 400 g passerade tomater
- 2 dl grädde
- 0,5 g saffran [1 kuvert]
- 400 g laxfilé
- 3 dl skalade räkor
Vitlöksbröd
- 4 skivor surdegsbröd
- 0,75 dl smör
- 4 klyftor vitlök, riven
- 3 msk parmesanost, riven
- 2 msk persilja, hackad
Gör så här
- Finhacka lök, vitlök och morot och stek det mjukt i smör och olivolja i en kastrull. Tillsätt peppar, timjan, saffran och tomatpuré och stek ytterligare någon minut..
- Häll på fond, vatten, tomater, grädde och och låt koka ihop, smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, vitlök, parmesan och persilja till ett kryddsmör och bred rejält av detta på brödet. Skär bröden i stavar, rosta i ugnen ca 7-10 minuter tills de fått fin färg.
- Tärna laxen i 3x3 cm stora bitar och lägg ner dem i soppan, sjud ca 4-5 min minuter. Koka inte. Precis innan servering vänder du ner räkorna, spara några för dekoration.
- Servera en tallrik soppa, toppa med räkor och finhackad persilja, och bjud det frasiga brödet till.