I samarbete med PAUL OCH THOM

Fiskknyte med pestoslungad färskpotatis

10 röster
40 m
4
Fiskknyte med pestoslungad färskpotatis
Foto: Angelica Söderberg
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Färskpotatis

  • 800 g färskpotatis
  • 0,5 burk Paul&Thom Pesto Genovese
  • 0,5 kruka persilja

Fiskknyte

  • 4 torskryggsfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, skivad
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 burk Paul&Thom örtvitlöksklyftor
  • 0,5 burk Paul&Thom Nocellara oliver
  • 1 knyte sparris

Till servering

  • 1 bruk Paul&Thom färskostfyllda pepperballs

Gör så här

  1. Färskpotatis
    Koka färskpotatisen i välsaltat vatten i 10-20 minuter eller tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och tillför pesto. Blanda runt och håll varm till servering.
  2. Fiskknyten
    Sätt ugnen på 200 grader eller tänd en grill. Lägg ut fyra stora folie ark och fördela fisken på dem. Lägg ut citron ovanpå och fördela tomater, oliver och vitlök i knytena. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och lägg i. Salta och peppra.
  3. Tryck ihop till knyten och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller på grillen i 20-25 minuter.
  4. Servera fiskknytena tillsammans med pestoslungad färskpotatis och färskostfyllda pepperballs.
3 april 2018

Fler goda recept