Fisk med sommarprimörer

0 röster
4
Fisk med sommarprimörer
Foto: TV4

Det här är en riktigt festlig sommarlunch. Fettet i den läckra såsen hjälper upp smaken på den magra fisken och gör det lättare för kroppen att ta upp vitaminerna i grönsakerna.

Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:

Sabayonne (Zabaglione)


Glace au four


Mousserande fläderblomssorbet


Monikas polkamaränger


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 750 g torskfilé
  • 2 msk salt
  • salt och vatten
  • 1 knippa rödbetor
  • 1 knippa morötter
  • 1 knippa salladslök
  • några rädisor
  • 2 små kronärtskockor

Het citronhollandaise:

  • 500 g osaltat smör
  • 4 äggulor
  • 3 msk wasabipulver
  • 0,5 citron
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portions bitar, varva dem med salt och ställ kallt. Skala och ansa primörerna och koka dem mjuka mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Sås: Smält smöret och sila av det klara fettet. Bottensatsen kan kastas. Skilj äggulorna från vitorna och lägg dem i en bunke. Pressa citronsaft över äggulorna. Värm ägg och klarat smör till ca 55° var för sig. Vispa äggulorna till skum rör sedan i smöret försiktigt. Lös upp wasabipulvret i lite vatten krydda såsen efter smak. Krydda även med salt och peppar.
  3. Lägg fisken i en kastrull, slå på vatten så att det täcker. Koka upp, sänk värmen och sjud fisken tills den är vit rakt igenom. Servera fisk och primörer med såsen.
27 april 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept