Niclas fantastiska viltburgare

Viltburgare
Foto: tv4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Niclas fantastiska viltburgare

14 ingredienser

1 h 10 min

Hamburgare gjorda på vildsvin och pancetta. Serveras med en sås gjord på mango chutney och kesella. Mums!

Ingredienser

portioner
  • Max hamburgerbröd (Frisco)
  • 200 g viltsvin i bit (per person)
  • 50 g pancetta, i bit (per person)
  • malen kanel
  • kaffepulver
  • salt
  • peppar
  • ägg
  • cheddarost
  • gul lök
  • färsk tomat
  • salladsblad

Sås

  • mango chutney, mild och söt
  • 2,5 dl kesella 1 %

Gör så här

  1. Mal vildsvin och pancetta till en färs i en köttkvarn.
  2. Blanda färsen med ett ägg, lite kaffepulver, lite kanel salt och peppar. Forma till biffar och lägg på grillen!
  3. Blanda kesella och mango chutney i en fin skål och salta och peppra efter smak. Låt stå i kylen tills servering.
  4. Lägg hamburgebröden någon minut på grillen strax innan servering.
  5. Servera viltfärsburgarna med en skiva cheddarost, tomat, sallad, lök och chutneydressingen. Smaklig måltid!