Mosa färskpotatisen med ost, crème fraiche och örter. Perfekt tillbehör till fisk eller stekt fläsk!
Visa mer
30 m
4
4 portioner
Du behöver
700 g färskpotatis
2 dillkvistar
2 tsk salt, per liter vatten
1,5 dl västerbottensost, riven
1,5 dl crème fraiche
1 dl dill och gräslök, finhackad
Gör så här
Skrubba potatisen ren. Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten, salt och dill. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk hela vägen igenom.
Alternativ om man har en långsam spis så är det bättre att:
Skrubba potatisen ren. Koka först upp vattnet. Salta och tillsätt potatis och dill. Koka i 15-20 minuter så den är mjuk hela vägen igenom.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen, häll i ost, crème fraiche och örter. Mosa grovt med en ballongvisp eller potatispress. Rör om till ett grovt stomp.
Servera som tillbehör till fisk eller nystekt fläsk.