Färskpotatisstomp med dill och västerbottensost

44 röster
30 m
4
Färskpotatisstomp med dill och västerbottenost
Foto: Jessica Frej

Mosa färskpotatisen med ost, crème fraiche och örter. Perfekt tillbehör till fisk eller stekt fläsk!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g färskpotatis
  • 2 dillkvistar
  • 2 tsk salt, per liter vatten
  • 1,5 dl västerbottensost, riven
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 dl dill och gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ren. Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten, salt och dill. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk hela vägen igenom.
  2. Alternativ om man har en långsam spis så är det bättre att: Skrubba potatisen ren. Koka först upp vattnet. Salta och tillsätt potatis och dill. Koka i 15-20 minuter så den är mjuk hela vägen igenom.
  3. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen, häll i ost, crème fraiche och örter. Mosa grovt med en ballongvisp eller potatispress. Rör om till ett grovt stomp.
  4. Servera som tillbehör till fisk eller nystekt fläsk.
12 juni 2016

Laddar fler recept