Färskpotatissallad med dragondressing

30 röster
30 m
6-8
30 m
6-8

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 8 ägg
  • 2 dl spenat
  • ätbara blommor (till dekoration t ex gräslöksblommor)

Dressing

  • 8 äggulor
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 färsk vitlök (med blast)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka i lättsaltat vatten. Potatisen ska vara al dente. Häll bort vattnet och låt potatisen svalna.
  2. Koka äggen.
  3. Plocka ur äggulorna och mosa dem med en sked eller gaffel. Lägg undan äggvitorna till senare.
  4. Blanda äggulorna med rapsoljan. Rör ihop med resterande ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka äggvitorna och spenaten grovt.
  6. Blanda potatis, äggvitor och spenat med dressingen i en stor skål. Dekorera med ätliga blommor.
20 januari 2020