Färskpotatissallad med dragondressing

Färskpotatissallad med dragondressing
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Färskpotatissallad med dragondressing

11 ingredienser

30 m

Få saker går upp mot en härlig färskpotatissallad med krämig dressing till sommarens grillkvällar.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 kg färskpotatis
  • 8 ägg
  • 2 dl spenat
  • ätbara blommor (till dekoration t ex gräslöksblommor)

Dressing

  • 8 äggulor
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 färsk vitlök (med blast)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka i lättsaltat vatten. Potatisen ska vara al dente. Häll bort vattnet och låt potatisen svalna.
  2. Koka äggen.
  3. Plocka ur äggulorna och mosa dem med en sked eller gaffel. Lägg undan äggvitorna till senare.
  4. Blanda äggulorna med rapsoljan. Rör ihop med resterande ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka äggvitorna och spenaten grovt.
  6. Blanda potatis, äggvitor och spenat med dressingen i en stor skål. Dekorera med ätliga blommor.