Färskpotatis med anjovis och sockerstekt lök

16 röster
30 m
4 bufféportioner

Nykokt färskpotatis som rullas i smör och serveras med sockerstekt lök, anjovis, dill och gräddfil är en riktigt somrig rätt. Servera den ljummen till middagen eller buffén och det kommer bli succé.

Visa mer
30 m
4 bufféportioner
4 portioner

Du behöver

  • 10 färskpotatis, nykokta
  • 1 knippe dill
  • salt
  • smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk socker
  • 1 msk smör
  • 1 burk ansjovis

Garnering

  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl gräddfil
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka potatisen med generöst med dill och salt, ca 15 minuter. Slå sedan bort vattnet och rulla dem i smör.
  2. Finhacka den gula löken och stek den med socker i smör tills gyllenbrunt.
  3. Lägg upp potatisen på ett fat.
  4. Fördela ut anjovisen och den sockerstekta löken på potatisen.
  5. Garnering
    Garner med dillvippor, fint skuren gräslök och gräddfil. Serveras ljummen.
6 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...