• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Färskpotatis med anjovis och sockerstekt lök

17 röster
30 m
4 bufféportioner
30 m
4 bufféportioner
4 portioner

Du behöver

  • 10 färskpotatisar, nykokta
  • 1 knippe dill
  • salt
  • smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 burk ansjovis

Garnering

  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Koka potatisen med generöst med dill och salt, ca 15 minuter. Slå sedan bort vattnet och rulla dem i smör.
  2. Finhacka den gula löken och stek den med socker i smör tills gyllenbrunt.
  3. Lägg upp potatisen på ett fat.
  4. Fördela ut anjovisen och den sockerstekta löken på potatisen.
  5. Garnering
    Garner med dillvippor, fint skuren gräslök och gräddfil. Serveras ljummen.
6 juni 2019