Explosiv räksallad

30m
4 - 6
Explosiv räksallad
Foto: TV4

Het sallad, med chilimarinerade räkor, serveras med krispiga krutonger och mild avocado.

Dryckesförslag: Öl, "Karlovacko" nr: 1510

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 oktober 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4 - 6

Du behöver

Heta räkor

  • 0,5-1 kg oskalade räkor, frysta eller färska
  • 2-4 färska chilipeppar, röda och gröna
  • 1 dl sötsur chilisås
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl crème fraiche

Sallad

  • 2-3 sorters sallad, efter tycke och smak
  • 0,25 gurka
  • 10-12 cocktailtomater, i olika färger
  • 8 färska champinjoner
  • 1 röd paprika

Heta krutonger

  • 4-6 skivor formbröd
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 msk chillipulver

Garnering

  • 20-24 räkor
  • 2 avokados
  • heta krutonger

Gör så här

  1. Heta räkor
    Skala räkor, och tina om de är frysta. Spara lite räkor till garnering.
  2. Hacka chili i små bitar.
  3. Häll chilisåsen i en skål blanda i räkor, chili och balsamvinäger.
  4. Sätt lock eller plastfolie över skålen.
  5. Låt stå i kylen till användning.
  6. Sallad
    Skölj alla ingredienser noga.
  7. Hacka salladen, skiva champinjoner, dela tomaterna, tärna gurka och paprikan.
  8. Innan servering, blanda heta räkorna med crème fraiche och sedan i salladen.
  9. Heta krutonger
    Blanda olivoljan med kryddorna.
  10. Pensla brödet med blandningen.
  11. Lägg i en varm torr stekpanna.
  12. Rosta på båda sidor.
  13. Servering
    Servera 0,5 brödskiva per portion som tilltugg, skär resten till krutonger och garnera salladen med dessa.
  14. Garnera med 0,5 skivad avokado per portion samt några räkor.
Kommentera receptet

Fler goda recept