Escabeche makrill

Adam Thulin

Escabeche makrill

14 ingredienser

30 min + tid i kyl

Det här goda tillbehöret med makrill gör sig riktigt fint på buffébordet.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl olivolja
  • 2 gula lökar, tunt skivade (stora)
  • 8 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 morot, tunt skivad (stor)
  • 3 msk korianderfrö
  • 3 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • ev färsk timjan (eller rosmarinskvistar, valfritt)
  • 1 msk strösocker
  • färsk bladpersilja
  • 600 g fisk (makrill, röding, lax)
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor kastrull.
  2. Stek gul lök, vitlök, morot och alla torra kryddor i 15 minuter på medelhög temperatur under omrörning.
  3. Häll i det vita vinet och låt koka i 7 minuter.
  4. Tillsätt vinäger, timjan eller rosmarin, socker och låt puttra i 5 minuter.
  5. Ta bort från värmen och tillsätt bladpersilja.
  6. Stek fisken på båda sidor så att den får färg.
  7. Låt fisken svalna och lägg ner i lagen. Låt stå över natten i kylskåpet.