Tortilla med kantareller

Adam Thulin

Tortilla med kantareller

8 ingredienser

30 min

Tortilla med kantareller är en rätt som passar perfekt på buffébordet eller som brunch.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fast potatis, skalad
  • 1,5 gul lök
  • 1,25 dl olivolja
  • 6 ägg (stora)
  • 400 g kantareller, smörstekta
  • smör
  • 3 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skiva potatisen och löken.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna.
  3. Stek potatisen i olivoljan och salt under omrörning i 15-20 minuter.
  4. Tillsätt löken de sista 5 minuterna och stek den med.
  5. Vispa upp äggen i en stor bunke. Tillsätt sedan potatis, lök, smörstekta kantareller och olivolja. Blanda runt och salta.
  6. Häll smeten i en non-stick stekpanna och stek i ca 8 minuter tills den är gyllene på ena sidan.
  7. Vänd och stek ytterligare 8 minuter på andra sidan.
  8. Vänd sedan upp på en tallrik.